Monday, February 29, 2016

Teluk Cempedak Beach


Hey guys, i'm back selepas seminggu tak update. Rindu gila dengan belog ni. Sebab-sebab aku tak update ialah first, aku demam panas, batuk, selsema. On je lappy, mesti tutup balik sebab tak larat. Konon nak lawan, kuat lah kan tapi tak berjaya juga. Second, after demam aku beransur pulih, aku busy dengan wedding pakcik aku dekat Kuantan, Pahang. Dekat sana still demam actually, dengan sakit kepala, batuk kuat. Tak boleh tido malam sebenarnya sebab batuk T.T

Alang-alang pergi Kuantan mestilah berjalan sekali kan. Sempat pergi Teluk Cempedak je, sebab 2 hari je kat sana. 


Using Nikon 5200D


Budak-budak kecik macam biasa main layang-layang, nampak Upin Ipin tu haha


Antara aktiviti dekat sana, macam-macam ada busking, rollerblade, surfing, and lots of street food.


Cuaca best sangat haritu, angin kuat, mendung je, rasa nak tido baring dekat situ, haha


Masa tengah lepak tu, ummi and abah cerita lah ni tempat dorang selalu dating dengan kawan-kawan dulu. Preparation sebelum sambung belajar dekat US, sampailah dorang kahwin dekat US. Katanya tak sangka dulu dating bawak kawan je, sekarang bawak cucu dah, haha.


Nenek with her first cicit, also my first niece, Nurul Jannah.

Lepas tu aku and Irah apa lagi ambil peluang ber-shopping dekat situ. Habis satu market tu kiteorang pusing. Mula-mula just nak teman Syamil beli snapback, last-last jadi shopping baju, makanan, accessories hahaha. Plan nak berjimat hancus musnah. Well, perempuan. 


7 comments:

  1. semoga cepat sembuh. BTW nice la tempat ni.. tak pernah pergi lagii. HEhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih zul ^^ oh ada rezeki nanti pergilah, tak rugi hehe

      Delete
  2. bestnya huhu cantik pemandangan :)

    ReplyDelete
  3. last pergi sini last year, pastu lalu jejantas dia and ada monyet kat situ!hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannn, monyet tu memang ada je xD

      Delete
  4. lama x g teluk cmpedak..bnyk brubah dah..anyway cntik2 pic :D

    ReplyDelete
  5. Nurrul Jannah kenapa awak comel sangat????

    ReplyDelete