Wednesday, March 02, 2016

Congrats Pakcik!


Alhamdulilah. Akhirnya pakcik ayim kesayangan aku kahwin juga. Dulu aku selalu tertanya-tanya juga siapalah jodoh pakcik aku ni, macam mana rupanya, perangai nya, yela memandangkan pakcik aku ni agak tidak empuk orangnya hahaha. Walaupun umur baru 24 tahun, tapi dia tetap pakcik aku haha. Adik-beradik ummi ada 12 orang, ummi yang sulong, and adik yang last, lelaki umur 23 tahun. Kalau ambik gambar sama-sama macam berdiri sebelah anak je.

Disebabkan faktor umur juga lah kiteorang rapat dari kecik. Sangat rapat. Rumah pun belakang rumah je. Tapi lepas pindah ke Melaka, kiteorang jarang-jarang jumpa, but still kalau jumpa, gila-gila macam selalu.

27 February, Saturday. Fara & Ayim's Wedding.


Officially a wife. Tahniah Fara. And welcome to the family


Malam berinai. Cuba cari mak andam dalam ni haha


Gambar semua di-snap oleh aku dan Irah.


Ketibaan family lelaki. Aku dah terpacak dekat rumah perempuan awal-awal pagi sebab nak ambil gambar.


Kompang takda. Sebab majlis sangat simple dan senang je.


Nenek tutup mata. Haha




Outdoor.

Pakcik Ayim sangat kayu sebenarnya. Kena bagi arahan itu dan ini baru dia buat. Lols


Btw, Fara 22 tahun, which is tua dua tahun je dari aku.


The groom & the bride.

Akhir kata, semoga berbahagia hingga ke anak cucu! Be a good husband pakcik. Hihi

7 comments:

  1. Cantiknya tema wedding putih merah, nampak simple, tp elegant :)

    ReplyDelete
  2. Semoga berbahagia hingga ke syurgaNya.. =)

    ReplyDelete
  3. comelnya pengantin..cantk..sekarang majlis perkahwinan memang simple je..senang...

    ReplyDelete
  4. Hi Maryam, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I couldn't find your email so I am leaving a comment to u. Hope to hear soon. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete
  5. Nice gambar yg awk ambil. Keep up! And congratz dapat family baru ;)

    ReplyDelete